Malware (Virus)

-Hola… Com sempre dic desde que he començat este curs,aquesta es una entrada que mos ha demanat el professor de Informàtica. Esta vegada parlant sobre el malware que és una especie de programa o software que ataca al ordinador mitjançant anuncis enganyosos o pàgines desconegudes no segures,que te com objectiu danyar e infiltrarse en el ordinador sense consentiment del propietari.

-Jorge mos ha demanat explicar un tipus de malware a cada u dels companys de classe. A mi m’ha tocat el “Virus” el cual vaig a explicar ara.

-Un virus informàtic és un segment de línia de codi que altera el funcionament normal de l’ordinador, sense el permís o el coneixement de l’usuari.En el sentit estricte d’aquesta ciència els virus són programes que es repliquen i s’executen per si mateixos. Els virus informàtics tenen, bàsicament, la funció de propagar-se, replicant-se, però alguns contenen a més una càrrega maligna (payload) amb diferents objectius, des d’una simple broma fins a realitzar danys importants en els sistemes, o blocar les xarxes informàtiques generant trànsit inútil.

Stoned-virus-hexacode

-El funcionament d’un virus informàtic és conceptualment simple. S’executa un programa que està infectat, en la majoria de les ocasions, per desconeixement de l’usuari. El codi del queda resident a la memòria RAM de la computadora, encara que el programa que el contenia hagi acabat d’executar-se. El virus pren llavors el control dels serveis bàsics del sistema operatiu i infectant posteriorment arxius executables que siguin cridats per a la seva execució. Finalment s’afegeix el codi del virus al del programa infectat i es grava al disc, amb la qual cosa es completa el procés de replicació.

Segons alguns autors existeixen, fonamentalment dos tipus de virus:

 • Aquells que infecten arxius. A la vegada, aquests es classifiquen en:
  • Virus d’acció directa. En el moment en què s’executen, infecten altres programes.
  • Virus residents. En executar-se, s’instal·len a la memòria de la computadora. Infecten els altres programes a mesura que s’hi accedeix. Per exemple, en ser executats.
 • Els que infecten el sector d’arrencada, Recordem que el sector d’arrencada és el primer que llegeix l’ordinador quan s’encén. Aquests virus resideixen en la memòria.

Existeix una tercera categoria anomenada multipartite, però correspon als virus que infecten arxius i al sector d’arrencada. Per tant, es pot dir que és la suma de les dues categories anteriors.

Per altres autors, la classificació dels virus també es divideix en dues categories, però el criteri de classificació utilitzat és diferent:

 • Virus d’arxius, que modifiquen arxius o entrades de les taules que indiquen el lloc on es guarden els directoris o els arxius.
 • Virus de sistema operatiu, el seu objectiu consisteix a infectar aquells arxius que governin la computadora.

-I finalment crec que ja estaría perquè bàsicament pensé jo que això sería tot prop del vrius informàtic,algunes coses les he buscada en la viquipedia (Era obvi,no?)

Slammer.jpg

 

-A continuació volia dir que Jorge ens había dit que copiàrem un altre treball sobre el malware que habíem fet apart en aquesta entrada,así el deixe:

 

 1. Què és el malware?

-És una especie de programa o software que ataca al ordinador mitjançant anuncis enganyosos o pàgines desconegudes no segures,que te com objectiu danyar e infiltrarse en el ordinador sense consentiment del propietari.

 1. Què busca el malware per a ser efectiu?

-Remplaçar algunes coses,com per exemple el buscador del navegador,o fins i tot pot fer que el processador del nostre ordinador vatja més espai,entre el malware hi han diferents tipus com el troyano,virus,spaceware entre altres,per poder ser mes objectiu,te que ser ocult però efectiu sense que el usuari es adone del que esta pasant.

 1. Quines són les quatre principals formes de contraure un virus?

-Accedint a enuncis enganyosos,anant a pàgines webs extrañes no segures,recibint e-amils sospechosos o programes 2P

 1. Quin tipus de fitxer (amb quina extensió) és probable que continga virus?

-.exe,perquè es una extensió que sol executar y pot contindre malware.

 1. Quins consells dona per a evitar malware?

-Amb un anti-vrius o un firewall,o bàsicament tindre en compte els recursos de usuari y prohibint les visites a pàgines extrañes o insegures.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s