Dia de la no violència i de la pau + Cartell

-En aquesta entrada sols parlaré de un tema que realment te molt que influenciar als demés,clar,estem parlant de la no violència que obviament el seu objectiu es que no hi haja violència en aquest món,cosa que per això encara falta molt. També esta contra la violència de gènere,mentre que finalment esta el dia de la pau que pràcticament es igual. Es com una combinació de tot.

-Fa uns dies ens van manar fer un cartell sobre aquest dia amb imatges que haguerèm trobat en internet,pero abans de mostrar-la… Que és el día de la no violència i la pau?

-El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta  i educador mallorquí, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

-Aquest día pareix que es tinga mes en conter en les escoles o instituts,degut a que volen ensenyar tot açò als xiquets desde un principi,ja siga fent manualitats,dances o cançons relacionats sobre aquest dia. Pero clar,es pràctica en tot el món

-Cal destacar que aquest día te un himne (El cuál ni jo enterat estaba). El himne fa així:

  • Tots germans de les estrelles,de les muntanyes, del mar i de tots els sers que viuen, uniguem, per a cantar,les mans nostres, per aprendre l’Amor, No-violència i Pau.
  • Sens diferències de raça,de llengua ni de pensar,en fraternal abraçada,uniguem, per a cantar,els pits nostros, amb la força d’Amor, No-violència i Pau.
  • I defensors de la vida,sense armes per a matar,com a ciutadans del món,uniguem, per a cantar,l’alè nostro, fets missatgesd’Amor, No-violència i Pau.

-Si,ja o sé,es molt bonico. Bueno passsant de açò,vos explicaré un dels últims factors sobre aquest día,que considere jo que es de lo més important.

-Aquest día cau el 30 de gener,com el mateix día que Mahatma Gandi va morir,cap destacar que aquell home era un pacifista molt humil,i per una de ixes raons aquest día el van ficar al dia de la seva mort,com homenaje.

-I ara arrivarem, a la millor part d’aquest post,el meu cartell obviament. Bo,sense donar-me tants halagos,pase a mostrar-vos el meu cartell (Que no esque estiga molt bé,però val)

 

 

NOVIOLENCIA

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s